Om grundaren

GABRIELLA ELIO

"Jag är definitionen av en beautynörd. Jag måste erkänna att det är en underbar tid att leva och få uppleva hur de yngre och mer innovativa varumärkena just nu vässar upp kvalitén rejält på skönhetsmarknaden. Mitt mål har alltid varit att erbjuda de absolut bästa lösfransarna i världen - och numera kan jag stolt meddela att vi utökat vårt sortiment med kvalitativa ögonmakeupprodukter du inte kan leva utan! Lash Lift mascaran har tagit världen med storm och vårt fransserum tar dina fransar från noll till hundra med en blink. Sweed är varenda topp makeup-artists hemliga vapen när det kommer till att skapa en glamorös look inför ett röda mattan-event. Dessa artister har använt produkter från alla möjliga varumärken - men väljer trots det att använda Sweed för varje viktigt tillfälle. För mig är detta det bästa erkännandet en produkt kan få, att våra fransar tack vare sin extraordinära kvalité är varje professionell makeup artists självklara val."

VAD VAR DITT FÖRSTA SMINKMINNE OCH NÄR UPPTÄCKTE DU DIN PASSION FÖR SMINK?

Jag har alltid varit nyfiken på smink och minns hur jag som liten brukade använda min mammas smink på mina dockor. Det är en händelse jag minns specifikt från när jag var 3-4 år gammal. Jag smet in i mina föräldrars sovrum och hällde ut allt mammas smink på sängen och började sminka min docka. Det var mer smink på självaste sängen än på dockan. Och allt mammas smink var förstört. Jag minns fortfarande mammas min när hon kom in med ett leende och frågade vad jag höll på med? Det är ett så magiskt minne att se tillbaka på.

Jag upptäckte att jag hade en viss talang för smink redan som 15-åring när jag började praktisera i en sminkbutik och blev tillfrågad om jag ville börja jobba där.

Jag kände direkt att detta var mitt kall i livet och bestämde mig för att börja jobba där och lära mig allt som gick inom makeup. Jag minns hur överlycklig jag blev av att sminka andra och få dem att känna sig vackrare och framhäva deras bästa sidor. Kunderna blev så glada och fullkomligt strålade inifrån och ut när jag var klar, och jag kunde se hur hela deras kroppsspråk förändrades efter. Efter år av arbete blev jag snabbt populär och var fullbokad 2 år framåt.
DU ÄR UPPVUXEN I SVERIGE MEN HAR BOTT I LONDON OCH LA. HUR HAR DET PÅVERKAT DIG?

I Sverige är det less is more som gäller och vi har en grej för ren design och bra kvalité. Detta har såklart inspirerat mig när jag sminkar och jag är besatt av att skapa en glowig "second skin feeling" när jag lägger en bas på någon. För att komplettera looken så använder jag ett par naturliga lösfransar för att skapa mer fyllighet och rama in ögonen. Det kan man säga är mitt signum.

Sverige är en plats där människor är miljömedvetna och tänker på hållbarhet. Det är intressant att bo i olika klimat och jag älskar kontrasten av det. LA med sin sol, strand och palmer, London med allt regn, tjusiga restauranger och alla pubar och Stockholm min underbara hemstad som ofta känns som en söt liten by. En sak alla dessa platser har gemensamt är att alla människor vill ha långa, glansiga och mörka fransar oavsett vart i världen du är.

VAD INSPIRERADE DIG ATT SKAPA SWEED? OCH VARFÖR JUST FRANSAR?

Tidigt i min karriär kände jag ofta att det var jobbigt att applicera lösfransar på mina kunder. Kvalitén var väldigt ojämn och jag insåg snabbt att vissa fransar var enklare att fästa än andra. Hemligheten satt på bandet av självaste fransen. Jag bestämde mig efter att ha gjort en noggrann research att jag skulle ta fram min egen franskollektion. Alla fransar skulle ha ett flexibelt bomullsband som gjorde dem enkla att fästa - och behagliga att bära.

VAD BETYDER NAMNET SWEED? OCH KAN DU BERÄTTA OM DEN IKONISKA RUNDA BLÅ BOXEN?

Namnet Sweed är en lekfull kombination av Sweden och sweet (som betyder söt på engelska) i ett ord. Jag ville hylla mitt hemland Sverige och den runda boxen får en att tänka på sötsaker och macarons. Jag har alltid älskat hur glad och lugn jag blir av just den blå nyansen som Riva båtarna har och som också får en att tänka på det turkosa vattnet i medelhavet. Inspirationen till den runda formen kommer från lyxiga runda puderdosor från en annan tid och macarons. 

Det tog mig 2-3 år att hitta någon som kunde ta fram den ikoniska runda asken eftersom det var en ny innovation som inte existerade på marknaden ännu. Jag var besatt av idén att boxen absolut behövde ha en rund form. Alla andra fransar där ute var förpackade i en fyrkantig ask. Sweeds kvalité och design är väldigt annorlunda mot allt annat som finns där ute, och därför var det viktigt för mig att förpackningen skulle sticka ut och vara helt unik. 

För Sweed är hållbarhet viktigt och våra fransar går att återanvända över 10 gånger. Du kan förvara dina fransar i den återvinningsbara Sweed asken mellan användningstillfällena. 

VART SER DU DIG SJÄLV OM 5 ÅR?

Jag studerar för tillfället och vill gärna kombinera skönhet med vetenskaplig forskning och medicin. Mitt mål är att kunna arbeta med stamceller och att återskapa hud på patienter med brännskador eller ärr från operationer eller olyckor. Jag vill kunna gå ner under huden och göra skillnad ända på djupet och inte bara på ytan med smink. Bara tanken på hur mycket jag kan hjälp någon med min kunskap och erfarenhet ger mig ett enormt lyckorus! Inget gör mig gladare än att få någon att trivas mer med sig själva och få dem att känna sig bekväma i sin egen hud.