Om Sweed

SWEED

Sweed är här för att förändra allt du kan och vet om lösfransar. När Sweed grundades var vår vision att erbjuda de bästa lösfransarna i världen. Fjäderlätta att bära och behagliga att använda. Sweed erbjuder de absolut vackraste och mest naturliga lösfransarna du kan hitta på marknaden. Numer är vi även stolta över att ha utökat vårt sortiment med ytterligare innovativa ögonprodukter. Lash Lift Mascara har redan tagit världen med storm och Lash Growth Serum tar dina fransar till magiska längder på ett ögonblick. Tillsammans med professionella makeup-artister och Sweed-användare leder vi vägen till att förändra hur lösfransar bärs och används. Vi tror på innovation och konstant utveckling. Välkommen till Sweeds fantastiska fransvärld!

HUR ALLTING BÖRJADE

Gabriella Elio gjorde en prao när hon var 15 år i en populär sminkbutik och blev efter praktiken tillfrågad att stanna kvar och jobba i butiken. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon kände genast att arbeta inom skönhet var hennes kall i livet. Hon arbetade hårt för att lära sig allt som gick att lära sig om skönhet och kände en enorm tillfredsställelse av att få kvinnor att känna sig vackrare med små enkla knep som framhäver de bästa sidorna hos varje individ. Efter flera års arbete som makeup artist kände Gabriella att det saknades ett komplett varumärke för lösfransar som höll en jämn kvalitet och som var enkla att använda. Efter flera år av noggrann efterforskning bestämde sig Gabriella för att designa en egen kollektion av lösfransar. Hennes mål var att ta fram fransar som såg väldigt naturliga ut och som man kunde bära en vanlig dag på kontoret, utan att någon skulle märka att du hade på dig lösfransar. 2015 lanserades Sweed på Åhléns City i Stockholm och på mindre än 2 år hade Sweed över 600 återförsäljare såsom H&M, Kicks, Åhléns runt om i hela Skandinavien. Idag kan du hitta Sweed i olika länder hos många av världens mest exklusiva varuhus såsom Harrods, Harvey Nichols och Galerie La Fayette för att nämna några.

Våra fransar används dagligen av världens bästa makeup artister och bärs flitigt av celebriteter och kungligheter. 

ATT APPLICERA LÖSFRANSAR HAR ALDRIG VARIT ENKLARE

Sweed har ett unikt framtaget band av genomskinlig bomull som gör fransen flexibel och enkel att använda av såväl proffs som nybörjare. Tack vare de fjäderlätta fransarna så känner du inte ens att du har något på ögonen. Alla våra lösfransar är handgjorda av högsta kvalitet och går att återanvändas upp till 10 gånger.

Vårt mål är att erbjuda lösfransar till varje person och tillfälle. Vi har ett brett sortiment av svarta, bruna och blonda fransar. Sweed erbjuder klassiska strips, 3D, cluster, individuella lösfransar och även andra specialprodukter för fransar. Vi är ett djurvänligt och veganskt varumärke.

 
STORYN BAKOM NAMNET SWEED OCH DEN IKONISKA
BLÅ ASKEN

Ordet Sweed är en lekfull kombination av Sweden och sweet (som betyder söt på engelska) i ett ord. Gabriella ville hylla sitt hemland Sverige och den runda boxen får en att tänka på sötsaker och macarons. Hon har alltid älskat hur glad och lugn hon blir av just den blå nyansen som Riva båtarna har och den blå nyansen får en att tänka på det turkosa vattnet i medelhavet. Inspirationen till den runda formen kom från lyxiga runda, retro puderdosor och macarons.

Det tog Gabriella 2-3 år att hitta någon som kunde ta fram den ikoniska runda asken eftersom det var en ny innovation som inte existerade på marknaden ännu. Gabriella var besatt av idén att boxen behövde ha en rund form. Alla andra fransar där ute var förpackade i en fyrkantig ask. Sweeds kvalité och design är väldigt annorlunda mot allt annat som finns där ute och därför var det viktigt för henne att förpackningen skulle sticka ut och vara helt unik.

För Sweed är hållbarhet viktigt och våra fransar går att återanvända över 10 gånger. Du kan förvara dina fransar i den återvinningsbara Sweed asken mellan användningstillfällena.

MAKEUP ARTISTER VÄLJER SWEED
Sweeds grundare är makeup artist - och vår inspiration kommer från alla makeup artister där ute som använder varumärket dagligen. Vi vet hur otroligt viktigt det är med kvalité och produkter som presterar på toppnivå när du står inför ett viktigt jobb som att exempelvis förbereda en prinsessa inför hennes kungliga bröllop eller en stjärna inför röda mattan. Som makeup artist kräver man högsta kvalité och att en produkt verkligen levererar.

Sweed är många makeup artisters hemliga vapen inför alla röda mattan sminkningar. Sweed är ledande i kategorin med nya innovativa produkter för fransar tack vare Gabriella och alla hennes makeup artist-kollegor runt om i världen. Vi samarbetar med olika makeup artister. För att nämna några få så har vi bland annat samarbetat tillsammans med Nikki Wolff, Linda Hallberg och Ida Ekman för att erbjuda er innovativa och lekfulla produkter av bästa kvallitet.

ÄR DU MAKE UP ARTIST?

Vi vet hur mycket fransar som går åt när du är ute och sminkar. För att stötta dig som arbetar eller utbildar dig till makeup artist kan du ansöka om din personliga rabattkod här.

Tack för all kärlek och stöd!!