I saw everyone wearing brown mascara, so now i'm wearing brown mascara

“Det finns inget som är så effektfullt som en kolsvart mascara, men den bruna mascaran har fått fler och fler fans och används flitigt som en vardagsfavorit" skriver Fiona Embleton medan hon rekommenderar vår "Lash Lift Mascara" i artikeln för Vogue Scandinavia.

Bruna mascaror har alltid varit de som blev kvar efter att alla svarta mascaror blir slutsålda. När “clean girl” trenden började för några år sedan blev det naturligt att den mjuka bruna mascara-looken skulle ta över och bli din bästa vän när du är ute efter en cool och soft look. Sweeds "Lash Lift Mascara" fångar varje frans med den perfekta mörkbruna nyansen och tillsammans med den banbrytande borsten lyfter den dina fransar vilket ger dig "a lash lift in a bottle-effekt" som håller hela dagen.

Hailey Bieber, en av de största trendsättarna för tillfället, sågs nyligen i en fullständig chocolate-look tillsammans med hennes signaturlook med glowig hy, fluffiga bryn och rosiga kinder. Haileys makeupartist Leah Darcy bekräftade att hon faktiskt bar brun mascara vilket gav looken en naturlig men definierad finish.

Ett annat långvarigt fan av brun mascara är Kylie Jenner, som förklarade i en "get ready with me"-video att hon länge har använt brun mascara på sina nedre fransar för att få en mindre intensiv look jämfört med en vanlig svart mascara. Kylies syster Kim hävdar att tricket är "genialt" och vi kan inte annat än att hålla med.

Du kan tydligt se hur den bruna mascara-trenden har exploderat på TikTok med tusentals videos som “first impressions” och där de testar vilken mascara som är bäst. Vår prisbelönta Sweed "Lash Lift Mascara", formulerad med vitamin B5, har blivit omtalad över hela internet från profiler som Lydia Millen och Sam Chapman. Den banbrytande smala borsten hjälper till att lyfta fransarna för en extremt förlängande och lyftande look. Tack vare den mjuka och vårdande formulan kommer mascaran att hålla sig på plats hela dagen utan att kladda.